SecondTrip

Nieuwspagina over alles wat met autodelen te maken heeft

Dieselmotoren zijn noodzakelijk om de klimaatdoelen te halen. 

De nieuwste generatie krachtbronnen is zelfs zo vernuftig dat ze in veel binnensteden de lucht ’schoner’ maakt. Dat stelt professor Bart Somers van het Zero Emission Lab van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

 

BMW ook in deelauto’s? Bekijk dit fragment van Bloomberg News:

https://www.bloomberg.com/news/videos/2019-12-19/bmw-daimler-pare-back-car-sharing-service-video  

Akkoord met grootste plattelandsgemeenten: over een jaar 100.000 deelauto’s

De twintig grootste plattelandsgemeenten moeten in 2021 zo’n 100.000 deelauto’s hebben, waar ten minste 700.000 mensen gebruik van maken. Minister Van Veldhoven tekent hiervoor vandaag een akkoord met gemeenten en een aantal andere partijen.De minister voor Milieu zegt dat er in de stad al veel deelauto’s zijn, “maar het is juist ook een oplossing voor regio’s waar afstanden langer zijn”.

Dit jaar zijn er in Nederland zo’n 115.000 autodelers bijgekomen ten opzichte van een jaar eerder. Er zijn nu ongeveer 515.000 mensen die gebruik maken van een gedeelde auto.

Volgens de stichting Natuur & Milieu staat een auto gemiddeld 23 van de 24 uur stil. Autodelen verlaagt de parkeerdruk. Ook heeft het, volgens Van Veldhoven, voordelen voor het klimaat en de luchtkwaliteit: autodelers stoten gemiddeld 8 tot 13 procent minder CO2 uit.

Deelnemende gemeenten:

Aa en Hunze
Berkelland
Borger-Odoorn
Bronckhorst
De Fryske Marren
Goeree Overflakee
Hof van Twente
Het Hogeland
Hollands-Kroon
Horst aan de Maas
Hulst
Medemblik
Midden-Drenthe
Opsterland
Ooststellingwerf
Peel en Maas
Schouwen-Duiveland
Sluis
Twenterand
Westerveld

 

Bron: NOS