Wat is SecondTrip?

SecondTrip het MAAS mobiliteitsplatform van MobielRijden, waarin autohuur, carsharing en chauffeursdiensten in één app verenigd zijn. Tevens is het platform is beschikbaar voor derden.

MAAS SecondTrip komt voort uit decennia ervaring in deelauto verhuur. Het autovervoer van de binnensteden zal in de nabije toekomst drastisch veranderen, waarbij vooral de lokale parkeerplaatsen zullen verdwijnen.

KAV werkt met SecondTrip aan een toekomst bestendige oplossing met zoveel mogelijke samenwerking tussen OV, taxi’s en rijwielgebruik. De software van SecondTrip wordt opengesteld voor andere mobiliteitsaanbieders of autofabrikanten. In Nederland zijn al de eerste samenwerkingen met taxidiensten en grote winkelketens ontstaan.

SecondTrip locaties zijn deelstations aan de randen van grote steden, waar men vanuit het centrum met openbaar vervoer, elektrische taxi, met de fiets, bromfiets etc. heen kan gaan. Een deelauto reserveren gebeurt met de app, waarmee ook een taxi en de deelauto in één handeling te reserveren zijn. Vervolgens stapt men over in een deelauto om de reis naar buiten te vervolgen.

Bij gebruik in de periferie kan men de auto bij zich houden. Bij aankomst in een andere grote stad kan men de deelauto bij een ander Second Trip punt achterlaten en de weg vervolgen in de taxi etc. In de app is te zien welke en hoeveel deelauto’s er op de Second Trip stations aanwezig zijn.